Parohia „Sfinții Voievozi – CFR” din Bacău a derulat Școala de Vară pentru copiii din comunitate

În săptămâna 24-28 iunie, Parohia Sfinții Voievozi-CFR din Protopopiatul Bacău a organizat școala de vară, un program dedicat tinerilor de toate vârstele care doresc frumosul în viața lor și a celor din jur. Având binecuvântarea ÎPS Ioachim, preoții Ioan Arsâne și Iulian-Ciprian Bertea, cu sprijinul cadrelor didactice de la școala din proximitatea bisericii, au adăugat un zâmbet, o clipă de frumos și o rugăciune în sufletele copiilor nerăbdători.

Pe parcursul celor cinci zile, copiii au cântat, s-au jucat și au participat la activități catehetice și ludice, în cadrul cărora au învățat cât de important este să se bucure unii de alții, să comunice și să colaboreze. Scopul acestui proiect este de a promova socializarea și adaptarea la celălalt prin respectarea regulilor de grup, copiii învățând să descopere, să comunice, să aibă încredere în ei și în ceilalți. Totodată, proiectul urmărește să creeze o legătură de suflet între copii și parohie și să le ofere celor mici o experiență inedită, în cadrul vacanței mari, de creștere spirituală și dezvoltare personală.

Fiecare zi a început cu rugăciune, iar copiii au participat la cateheză, învățând că întotdeauna lucrul cel bun începe cu Dumnezeu. Școala de vară este un proiect care răspunde așteptărilor copiilor, precum și ale părinților acestora, oferindu-le activități care să-i țină aproape de biserică și să le ofere o alternativă valoroasă de petrecere plăcută și instructivă a vacanței.

Efectele participării la un astfel de program se reflectă în impactul semnificativ asupra creșterii și dezvoltării armonioase a micilor creștini pe termen lung, dar și în consolidarea legăturii dintre Biserică, Familie și Școală. Activitatea Școlii de Vară s-a încheiat cu participarea la Sfânta Liturghie și împărtășirea copiilor, dorința tuturor fiind de a avea o nouă și apropiată întâlnire.

Preot Iulian-Ciprian Bertea