Parohia „Sf. Mucenic Gheorghe” Hârja și-a cinstit ocrotitorul

Zilele de 22 și 23 aprilie 2023 au reprezentat momente de aleasă bucurie duhovnicească pentru credincioșii Parohiei „Sf, Gheorghe” Hârja, din Protopopiatul Onești, fiind cinstit ocrotitorul acestei parohii, atestată istoric la jumătatea secolului XVIII.

Slujba de priveghere care a precedat ziua hramului, a reunit credicioși ai Parohiei Hârja, beneficiari ai Complexului rezidențial socio-medical pentru persoane vârstnice din aceeași parohie, clerici de pe Valea Oituzului și alți părinți slujitori apropiați ai acestei parohii. Sub protia pr. Petru Pavăl, secretar al Protoieriei Oneși și fost slujitor al Parohiei Hârja, a fost săvârșită Vecernia cu Litie și Utrenia sărbătorii închinate Sf. Gheorghe, rostind la final și cuvântul de învățătură.

A doua zi, pe 23 aprilie, clericii și credincioșii Parohiei Hârja au săvâșit acatistul Sf. Mc. Gheorghe, Sf. Liturghie și au ieșit în procesiune cu icoana hramului și racla cu sfintele moaște. La final, toți participanții au fost luat parte și la agapa de obște a hramului.