Parohia "Sf Mc. Gheorghe" din loc Hârja și-a sărbătorit ocrotitorul

În data de 29 aprilie, a doua zi de Paști, Parohia „Sf. Mc. Gheorghe” - Hârja și-a serbat ocrotitorul.

Cu această ocazie, într-un cadru liturgic festiv, prilejuit de oficierea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoți, Corul de copii "Arhanghelos" al Centrului de zi pentru copii din cadrul Asociației "Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja", prin atenta supraveghere și îndrumare a Pr. Paroh Ilarion Mâță, a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie, susținând un concert pascal, interpretând cântări din slujba Învierii.
Credincioșii de pe Valea Oituzului prezenți la sărbatoarea hramului s-au rugat pentru vechii ctitori ai bisericii istorice și pentru sănătatea , sporul și ajutorul noilor ctitori și binefăcători ai noului locaș de cult căruia i s-a pus piatra de temelie de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim în data 23 octombrie a anului trecut, așezământ religios pus sub ocrotirea Sf. Mc. Gheorghe și a Sf. Cuv. Parascheva.
Totodată, sărbătoarea hramului a continuat cu o procesiune în cinstea Sf. Mc. Gheorghe, alături de icoanele celorlalți ocrotitori ai Așezământului social - filantropic de la Hârja.
Credincioșii prezenți au primit în dar iconițe și cărți de rugăciune, fiind invitați la o agapă frățească în complexul social (Pr. Petru Pavăl - Slujitor la Așezământul social - medical Hârja).