Parohia Secuieni II, gazdă pentru refugiați ucraineni

Urmând îndemnul Mântuitorului de a primii pe cei străini și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 03.03.2022, în Parohia Ortodoxă Secuieni II, păstorită de preotul Stanciu Alexandru, au ajuns pentru prima dată în parohie, refugiați din calea războiului din Ucraina.

   „După cum știm, din păcate situația de acolo este una foarte gravă, țara fiind măcinată de un nemilos război care afectează traiul și bunăstarea oamenilor din acele locuri. Din acest motiv și în spirit creștinesc am decis și eu ca paroh să mă implic în ajutorarea fraților noștri din țara vecină, aflați în nevoie. Așadar, în dimineața de 03.03.2022, în protopopiatul nostru a ajuns un număr de 8 persoane, 2 familii cu copii și 4 persoane vârstnice. Aceștia au fost primiți și cazați la pensiunea Ioana din localitate. Totodată, am luat legătura cu credincioșii, care s-au mobilizat și au donat  haine și alimente.
   Aduc mulțumiri Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, părintelui Dan Alexandru Antoce, protopop al Protopopiatului Roman, personalului pensiunii Ioana, consilierilor și credincioșilor parohiei, pentru mobilizare și înțelegere. (Pr. Alexandru Stanciu)