Parohia Larga și-a serbat hramul

09 Noiembrie 2023

Credincioșii din Parohia Larga, comuna Dofteana, Protopopiatul Onești, și-au serbat miercuri, 8 noiembrie, ocrotitorii spirituali, pe Sfinții „Arhangheli Mihail și Gavriil".

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la acest moment de împlinire, un sobor de preoți a oficiat Dumnezeiasca Liturghie, precedată de slujba Agheasmei Mici, a Utreniei și a Acatistului.

La momentul liturgic specific au fost pomeniți ctitorii sfintei biserici, precum și preoții mutați în veșnicie care au păstorit în parohiile din comuna Dofteana: pr. Constantin Bânțu, pr. Neculai Beldea, pr. Alexandru Mazilu, pr. Ioan Vieru, pr.Toma Lascăr și pr. Mihail Apostu.

La final, după cuvântul de învățătură rostit de către părintele Andrei - Silviu Neicu, părintele paroh Lucian-Dumitru Vartolomei a adus mulțumire Părintelui Arhiepiscop Ioachim, părintelui protopop Ioan Bârgăoanu, cucernicilor părinți slujitori, precum și tuturor celor prezenți.

La ceas de sărbătoare a fost prezent și domnul Ioan Bujor, primar al comunei Dofteana, fiu al satului Larga, dar și deputat eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

În mod simbolic, pentru frumoasa vârstă împlinită în data de 1 noiembrie, venerabilului părinte David Isache i-a fost oferit un buchet de flori, alături de urările specifice de pace, sănătate și împlinire.

În mod tradițional fiecare credincios a primit prin implicarea părintelui paroh și a Consiliului Parohial pachete cu daruri și ofrande pregătite cu dragoste.

(Pr. S.A.N)