Parohia Bărcu-Goșmani și-a sărbătorit patronii spirituali

În perioada 29 – 30 iunie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Parohia Bărcu-Goșmani din Protopopiatul Buhuși și-a sărbătorit patronii spirituali – Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Sâmbătă seara, Slujba Vecerniei unită cu Litia a fost săvârșită de un sobor de preoți în duh de comuniune și rugăciune, sub protia părintelui protopop  Vasile Cozma.

În cuvântul de învățătură, părintele protopop a vorbit despre răspunsul Sfântului Apostol Petru („Tu ești Hristosul Fiul Lui Dumnezeu Celui Viu”), despre întâlnirea lui Pavel cu Hristos pe drumul Damascului și despre modul în care aceștia au împlinit chemarea la propovăduire a Mântuitorului Nostru Iisus Hristos. În același timp a remarcat bucuria fiilor satului de a păstra tradițiile și rânduielile bisericești care împodobesc hramul bisericii și comunitatea parohială.

În fiecare an, Sfinții Apostoli Petru și Pavel dăruiesc drept măritorilor creștini  momente de bucurie, rugăciune, revedere, socializare și împărtășire a amintirilor din copilărie din casa bunicilor sau a părinților.

În cadrul Slujbei Parastasului au fost pomeniți ctitorii, miluitorii și binefăcătorii acestei biserici, cei trecuți la Domnul și vrednicul de pomenire Pr. Constantin Vârtolaș.

(pr. Macovei Mihai)