Părintele Ovidiu-Ionuț Cerbu a fost înmormântat la parohia Pâncești-Sascut

27 Decembrie 2019

În data de 27 decembrie 2019, mulțime de credincioși din Parohia Păncești, Protopopiatul Sascut, a condus pe ultimul drum pământesc, cu nădejdea în dragostea milostivă a Mântuitorului Hristos, pe părintele Ovidiu-Ionuț Cerbu, cel care le-a fost îndrumător spiritual timp de mai bine de 23 de ani și care a plecat la Domnul în urma unei îndelungate suferințe. Slujba de prohodire a părintelui Ovidiu-Ionuț a fost oficiată de către P.C. Părinte Consilier eparhial Alexandru Daniel Zamfir, delegatul Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

În dimineața zilei de 27 decembrie a.c., credincioșii parohiei Pâncești, comuna Sascut, au asistat la Sfânta Liturghie și apoi la slujba de înmormântare a părintelelui Ovidiu-Ionuț Cerbu, bunul lor preot și duhovnic care le-a slujit cu multă dragoste și abnegație.

Slujba de prohodire a părintelui mutat în Veșnicia Lui Dumnezeu a fost oficiată de către P.C. Părinte Consilier eparhial Alexandru Daniel Zamfir, delegatul Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, împreună cu un impresionant sobor de părinți slujitori din toată eparhia, care au venit să-şi ia rămas bun de la cel ce a fost frate în slujire, prieten şi coleg.

Alături de familia îndoliată, preoții colegi de facultate și de protopopiat au înălțat rugăciuni către Preamilostivul Dumnezeu pentru sufletul părintelui Ovidiu-Ionuț care a fost chemat de Dumnezeu în Biserica cerească, pentru a-I sluji alături de frații săi întru preoție, trecuți în viața veșnică

 În atmosfera de adâncă trăire, enoriașii și fiii duhovnicești au depus flori și coroane la sicriul în care se afla trupul neînsuflețit a celui care le-a fost îndrumător spiritual, chipurile celor prezenți exprimând o nemărginită durere pentru moartea prematură a acestuia.

Părintele consilier eparhial a transmis mesajul de compasiune al Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, adresat familiei și credincioșilor prezenți, evocând chipul smerit al preotului chemat de Dumnezeu la veșnicele lăcașuri.

După ce slujitorii sfintelor altare, membrii familiei sale și toți enoriașii și cunoscuții și-au luat rămas bun de la părintele Ovidiu-Ionuț, șase preoți au purtat pe umeri sicriul cu trupul neînsuflețit, înconjurând sfântul lăcaș după rânduiala înmormântării preoților și l-au însoțit până la mormântul pregătit în curtea bisericii parohiale, acolo de unde părintele să fie în chip spiritual în preajma păstoriților săi și după această clipă a despărțirii trupești de aceștia. O slujbă de parastas a fost oficiată și pentru părintele Ioan Negoiță, fost preot paroh în această parohie și protopop al protoieriei Sascut. (pr. Daniel Marari)