Părintele Cornel Matei de la Parohia Șupan a fost condus spre veșnicie

20 Decembrie 2020

În ziua de înainte prăznuire a Nașterii Domnului, când biserica îl cinstește pe Sfantul Mucenic Ignatie Teoforul, 20 decembrie 2020, trupul neînsufleţit al părintelui Cornel Matei, de la Parohia Șupan, Protopopiatul Moinești, a fost prohodit şi condus pe ultimul drum spre veșnicie, de către un sobor de preoţi şi mulțime credincioşi.

Ziua de prohoditre a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii după care a fost oficiată slujba înmormântării. Preoţii care s-au aflat în comuniune de rugăciune pentru părintele Cornel au fost coordonaţi de către părintele protoiereu Costel Mareș.

În biserica ocrotită de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, credincioșii din această parohie au venit să-l omagieze pe cel care le-a fost păstor vreme de 39 de ani.

La final, în cuvântul său părintele protopop Costel Mareș a îndemnat pe cei prezenți ca să-l poarte în rugăciune pe părintele Cornel, și totodată a transmis mesajul de alinare al Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim celor prezenți, dar mai ales doamnei preotese și fiului părintelui.

„Slujba de înmormântare a preotului este ca o slujbă de sfințire a bisericii, pentru care părintele Cornel s-a jertfit. Îi mulțumim părintelui pentru tot ceea ce a făcut pentru Biserică și pentru oameni.

Să-i facă Dumnezeu parte de lumină, de comuniune, de bucuria părtășiei cu Sfinții și să slujească în ceruri Liturghia împreună cu îngerii.

Dumnezeu să o întărească pe doamna preoteasă și pe fiul lor și să-i mângâie în această durere care a venit pe neașteptate.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!

Veșnică să-i fie pomenirea!”