Părintele arhimandrit Serafim Huzdup a fost pomenit la Roman și Runc

La împlinirea a trei luni de la nașterea sa în ceruri, cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, părintele arhimandrit Serafim Huzdup a fost pomenit la Mănăstirea Runc și la Catedrala Arhiepiscopală din Roman.

Sâmbătă dimineața, în data de 12 septembrie 2020, la Mănăstirea „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din localitatea Runc, a avut loc Sfânta Liturghie sub protia P. Cuv. părinte arhimandrit Pimen Costea, Vicar administrativ al Centrul Eparhial Roman, urmată de slujba parastasului pentru părintele arhimandrit Serafim Huzdup, la împlinirea a trei luni de zile de la trecerea sa la cele veșnice.

La rugăciunea de pomenire de la mormânt au fost prezenți preoți și fii duhovnicești ce au cerut mila lui Dumnezeu pentru părintele Serafim, plecat la Domnul în mod neașteptat, la doar 46 de ani, în ziua de 12 iunie a.c.

În aceeași zi, sub protia P. Cuv. părinte arhimandrit Andrei Ioniță, exarh cultural, a fost oficiată la Catedrala Arhiepiscopală Sfânta Liturghie și slujba parastasului fiind pomenit părintele Serafim, cel care a fost un apreciat și apropiat colaborator al Părintelui Arhiepiscop Ioachim.

...

Părintele Arhimandrit Serafim a fost exarh al mănăstirilor din cadrul Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, iar din 2009 a ocupat funcţia de consilier silvic şi agricol la Centrul eparhial, la care s-a adăugat și responsabilitatea de eclesiarh al Catedralei arhiepiscopale din Roman. (pr. Daniel-Ionel Marari)