Parastas de pomenire la 40 de zile pentru părintele Cristian-Ioan Balaban

Sâmbătă, 17 decembrie 2022, la cimitirul Bisericii „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din localitatea Moinești, începând cu ora 12:00, a fost oficiată slujba de pomenire rânduită la 40 de zile de la trecerea la Domnul a părintelui Cristian-Ioan Balaban. 

Sub protia părintelui protopop Costel Mareș, un sobor numeros de preoți din Protopopiatul Moinești, alături de familia îndurerată, doamna preoteasă Anca Balaban și cei trei copii Maria, Teodor și Alexandra, credincioși ai Parohiei Rățeni și din Moinești, reprezentanți ai autorităților locale, au înconjurat mormântul presărat cu flori a părintelui Cristian-Ioan Balaban și au participat la slujba parastasului de 40 de zile de la mutarea la cele veșnice a vrednicului slujitor al lui Hristos. 

Rugăciunilor de dezlegare citite de către soborul de preoți li s-au adăugat cuvintele de mângâiere și compasiune pe care aceștia le-au adresat familiei îndurerate.

De asemenea, familia și credincioși ai parohiei păstorite de părintele Cristian-Ioan, s-au rugat pentru odihna și mântuirea sufletului părintelui în dimineața zilei și în biserica ocrotită de „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Rățeni.

Părintele Cristian-Ioan a slujit 4 ani în Parohia Rățeni din comuna Balcani, fiind și corespondent regional al Protoieria Moinești pentru Trinitas TV de 11 ani.

Toți cei prezenți au primit apoi invitația din partea familiei îndoliate, de a lua parte la agapa frățească.