Parastas de pomenire la 40 de zile, pentru părintele Cerbu Ovidiu Ionuț

30 Ianuarie 2020

Joi, 30 ianuarie 2020, în ziua cinstirii Sfinților Trei Ierarhi, în Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din localitatea Pâncești,  Protoieria Sascut,  începând cu ora 13.00, a fost oficiată slujba de pomenire rânduită la 6 săptămâni de la trecerea la Domnul a părintelui Ionuț Cerbu. 

Sub protia părintelui consilier Eugen Ciuche, un sobor numeros de preoți, coordonați de părintele Ciprian Ignat, secretar eparhial, și de părintele protopop Vasile Abageru, alături de familia îndurerată,  credincioși ai parohiei și reprezentanți ai autorităților centrale și locale, au participat la slujba de pomenire pentru părintele Cerbu Ionuț. 

În cuvântul său,  părintele  consilier, delegat din partea Ierarhului, a evidențiat activitatea rodnică a părintelui Ovidiu Ionuț în plan pastoral-misionar, care a fost alături, "cu timp și fără timp", de vrednicul de pomenire părinte protopop Ioan Negoiță în toate activitățile desfășurate, atât în cele administrativ-gospodărești, cât și în cele social-filantropice. De asemenea, părintele consilier a transmis familiei compasiunea și purtarea de grijă a IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim.

Cu prilejul acestui moment, primarul localității,  domnul Ioan Răuță, a înmânat familiei Actul prin care s-a conferit titlul de "Cetățean de onoare al comunei Sascut"  post-mortem, pentru realizările și aportul adus în comunitatea sascuteană de către părintele Cerbu Ionuț. Totodată,  a fost anunțat faptul că s-a hotărât în cadrul Consiliului Local Sascut, ca una din străzile din Pâncești, începând din acest an, să se numească "Strada Preot Ovidiu Ionuț Cerbu", în semn de recunoștință și neuitare față de părintele.

La finalul ceremoniei, familia îndoliată a oferit tuturor celor prezenți un praznic binecuvântat. (pr. Marin Racoviță)