Organizare pentru Proiectul "Școala de Vară" în Protoieria Sascut

25 Aprilie 2018

Miercuri, 25 Aprilie 2018, a avut loc întâlnirea preoților din Protopopiatul Sascut, în cadrul  Sectorului Social -Filantropic, privind organizarea și implementarea proiectului "Școala de Vară", cu titlu “Vacanță în tinda Bisericii”.

Anul acesta, în luna Iulie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, se v-a desfășura a II-a Ediție a Programului pentru copii și tineri "Școala de Vară" și în parohiile din Protoieria Sascut.

Proiectul social-filantropic are ca scop stimularea implicării copiilor în acțiuni recreativ-instructive, cu promovarea și valorizarea potențialului individual și de grup al acestora, dar și însușirea unor alternative real-educative de petrecere a timpului liber.

Dacă în prima ediție, derulată în anul 2017, au participat 10 (zece) parohii, de această dată s-au înscris pentru implementarea acestui program, 23 ( douăzecișitrei) de parohii.

PC. Pr. Protoiereu Negoiță Ioan a afirmat că în acest an, în parohiile din com. Sascut, din cei 200 de beneficiari, 50 de copii sunt invitați din Episcopia Basarabiei de Sud-Republica Moldova.

Workshop-ul a fost prezentat de PC. Pr. Ciuche Eugen-Ciprian, consilier Sectorul Social - Filantropic și Carla - Livia Pișcu, asistent-social Fundația "Episcop Melchisedec” Filiala Bacău, fiind delegați din partea Ierarhului.

Preoții participanți au beneficiat de o inițiere în organizarea acestui program și au primit documentația necesară, fiindu-le aduse la cunoștință mai multe activități ce pot fi implementate, din diferite domenii, precum: artistic, catehetic, sportiv și turistic.

În încheiere, au fost discutate etapele organizării unei "școli de vară", după un ghid orientativ "o fișă de lucru" ce exemplifică identificarea necesarului de resurse, pentru includerea în program a beneficiarilor, la care se vor alătura voluntari, coordonatori etc.

Pentru o mai bună desfășurare a acestor activități, de care vor beneficia copiii și tinerii din parohiile participante, pe parcursul vacanței de vară, preoții înscriși vor primi în sprijinul derulării programului, ajutor consultativ, instrumente de lucru și jocuri.

(Pr. Albu Gabriel-asistent social)