A opta ediție a Școlii de Vară în Parohia ,,Sfântul Arhidiacon Ștefan” Comănești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop IOACHIM, în Parohia ,,Sfântul Arhidiacon Ștefan” din orașul Comănești, între 31 iulie si 7 august s-a desfășurat cea de-a opta ediție a Școlii de Vară. Anul acesta, preoții Ropotoaia Vasile și Milon Costinel au pregătit, cu sprijinul profesorilor implicați dar și al voluntarilor, un program de activități diversificat și folositor pentru sufletele, mințile și trupurile celor 90 de participanți.

Fiecare zi a școlii de vară începea cu rugăciunea în comun rostită de preoți și copii, la sfârșitul căreia se intona și o cântare religioasă. De asemenea, se ofereau dulciuri, gustări, apa și sucuri celor mici. 

Dintre activitățile desfășurate amintim: ateliere de pictură, toacă, educație religioasă, tur ghidat al Bisericii și simbolistica veșmintelor preoțești dar și a catapetesmei, întreceri sportive, reguli de comportare în caz de cutremur, incendiu sau inundație plus exerciții practice de stingere a unui incendiu și adăpostire în timpul unui cutremur, învățarea unor cântece patriotice sau cu caracter religios, componența și simbolistica unui costum popular, cursuri elementare de medicină cu exerciții practice de ascultare la stetoscop și dezinfectarea mâinilor, vizionarea unui film de animație, desene cu creta pe asfalt, exercițiu practic despre cum putem învinge frica, dar și mișcare sportivă în cadru organizat alături de specialiști în domeniu pe stadionul orașului.

Cel mai frumos și așteptat moment a fost excursia de o zi la Mănăstirea Diaconești. Aici, copiii au ascultat poezii, istorioare și au dialogat cu monahia Irina pe diverse teme din tezaurul bogat al credinței ortodoxe. 

Mulțumiri doamnei doctor Martha Andone, doamnelor profesoare Mihaela Damian, Nicoleta Iftimoaie și Ionela Orheanu, domnului Marius Spoeală, domnului Nicolae Acatrine pentru transport și domnișoarei Victoria Dascălu!