O vacanță inedită pentru copiii din Parohia Berești-Bistrița II

08 Februarie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, marți, 7 februarie 2017, în Parohia Berești-Bistrița II, din Protopopiatul Buhuși, un grup de 14 copii s-au bucurat de o zi de vacanță petrecută „altfel”, prin grija și implicarea părintelui paroh Ștefan-Ovidiu Rotaru. Copiii au primit acest cadou, pentru implicarea în activitățile parohiei, respectiv prezența la slujbele bisericii, dar și pentru rezultatele bune la învățătură.

Însoțiți de preotul paroh, copiii au avut parte de o experiență deosebită menită să contribuie la dezvoltarea cunostințelor generale. Aceștia au vizitat observatorul astronomic  „Victor Anestin” din Bacău, ceea ce pentru toți a fost un eveniment inedit, care i-a impresionat prin multitudinea de informații specifice domeniului astonomic.

Punctul culminant al vizitei, l-a constituit „spectacolul de planetariu” ce s-a desfășurat la etajul al treilea al clădirii, în Sala de Planetariu, unde prezentarea spectacolului  întregește senzația de călătorie în spațiu. Pe cupola Planetariului a fost simulată bolta cerească, noțiunile de astronomie fiind prezentate într-un mod interactiv.

Excursia a continuat cu vizitarea „Muzeului de Știintele  Naturii-Vivariu” din Bacău, unde pe lângă cele 4 expoziții permanente de pești, păsări exotice, porumbei, amfibii și reptile, micii enoriași au admirat „Expoziția de reptile exotice” aflată temporar la Bacău, acestea fiind originare din Asia, Africa, Australia, America și Europa.

La finalul excursiei, părintele paroh a răsplătit răbdarea și implicarea copiilor cu alte daruri îmbucurătoare pentru cei mici.