“Nicio zi fără Liturghie” în Protoieria Sascut

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, începând cu data de 1 ianuarie 2023, ziua pomenirii Sfântului Vasile cel Mare, în Protoieria Sascut a început săvârșirea Sfintei Liturghii zilnic, de către fiecare parohie, prin rotație, după un program bine stabilit.

Astfel, la inițiativa Părintelui Protoiereu Alexandru Grigoraș, la finalul anului ce a trecut, s-a întocmit un tabel prin care fiecare parohie a fost rânduită pentru a săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la o anumită dată din lună.

Sfânta Liturghie este slujită în zilele de luni până vineri, excepție făcând Sărbătorile cu Cruce roșie dar și zilele de sâmbătă și duminică, când în majoritatea parohiilor se săvârșește Sfânta Liturghie.

Acest frumos proiect care ar putea fi denumit “Nicio zi fără Liturghie” are un rol foarte important, acela ca toate comunitățile creștine să se înfrățească în rugăciune prin săvârșirea Tainei Tainelor, în cadrul căreia se pomenesc toți preoții din Protopopiat dimpreună cu familiile lor dar și cu enoriașii încredințați spre păstorire, precum și toți preoții din Protopopiat care au trecut la cele veșnice.

Pe data de 2 Ianuarie, a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către Părintele Spridon Vasile Arun, parohul Parohiei Băcioiu iar în ziua pomenirii Sfântului Prooroc Maleahi, 3 Ianuarie, Sfânta Liturghie a fost oficiată în biserica Parohiei Bălcuța, loc unde păstorește Părintele Miron Ionuț-Constantin.

În cea de-a patra zi a lunii lui Gerar, Părintele Burduja Petru de la Parohia Berești a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohială dimpreună cu enoriașii din acest loc.

Rugăciunea va continua cu ziua de 4 Ianuarie, Ajunul Botezului Domnului, în Parohia Blaga, comunitate unde păstorește Părintele Lăcătușu Vasile. (Pr. Ionuț-Alexandru Apostu)