Moaștele Sfintei Chiriachi la Biserica ”Sf. Apostoli” din Parcul „Cancicov”- Bacău

25 Iunie 2018

Câteva sute de băcăuani au întâmpinat moaștele Sfintei Mucenițe Chiriachi de la Catedrala Episcopală din Huși și racla cu sfinte moaște de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman aduse duminică, 24 iunie, spre închinarea credincioșilor la biserica ”Sf. Apostoli” din Parcul Cancicov- Bacău.

Racla cu moaștele Sfintei Mucenițe Chiriachi a fost adusă în pelerinaj la Biserica ”Sf. Apostoli” din Parcul „Cancicov” – Bacău, cu prilejul apropiatei serbări a hramului acestui sfânt locaș. Dimpreună cu odoarele sacre de la Catedrala din Huși, băcăuanilor le-a fost oferită spre închinare și racla cu moaștele mai multor sfinți de la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman. Însoțite de delegatul ÎPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, părintele Arhimandrit Pimen Costea, vicar-eparhial al Eparhiei Romanului și Bacăului, și Arhimandritul Andrei Ioniță, mare ecleziarh al Catedralei de la Roman, sfintele moaște au fost întâmpinate de soborul preoților din Protoieria Bacău, dimpreună cu numeroși credincioși care, îmbrăcați în costume populare, purtând steaguri și prapuri, le-au condus până la scena special amenjată din curtea bisericii. Aici, au fost citite icoase și condace din Acatistul Sfintei Chiriachi și a Sfintei Cuvioase Parascheva, după care, părintele vicar Pimen Costea a rostit un cuvânt de învățătură prin care i-a îndemnat pe cei prezenți să aibă ca model de viață și trăire creștină pe sfinții lui Dumnezeu, arătând totodată cât de importantă este păstrarea acelei stări de liniște și pace sufletească dobândite în urma rugăciunii stăruitoare făcute către Mântuitorul Iisus Hristos prin mijlocirea sfinților. La final, reprezentantul chiriarhului a mulțumit preotului protopop Costică Busuioc pentru implicarea în buna organizare a acestui eveniment, felicitându-i și pe preoții slujitori ai Bisericii ”Sf. Apostoli” pentru acest demers duhovnicesc binevenit în perioada acestui post.

Credincioșilor și pelerinilor prezenți le-au fost împărțite ștrudele făcute la Brutăria ”Betleem” a Centrului Eparhial de la Roman, oferite cu generozitate de Parohia ”Sf. Apostoli”, prin preotul paroh Constantin Abageru și preotul co-slujitor Adrian Alexandrescu. (pr Constantin GHERASIM)