Milostenie și rugăciune pentru sufletul lui Neculai Giosanu

            Sâmbătă, 15 Ianuarie, prin purtarea de grija a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, au fost împărțite, în localitatea Stănița, peste 150 de pachete cu alimente familiilor nevoiașe, spre pomenirea lui Neculai Giosanu, tatăl Înaltpreasfinției Sale.

            Cu prilejul împlinii a 9 ani de la trecerea la cele veșnice a lui Neculai Giosanu comunitatea din Stănița s-a aflat în rugăciune. Momentul a debutat cu oficierea slujbei Parastasului săvârșită de către părinții parohi din comuna Stănița, având împreună rugători pe maica stareță Iosefina Giosanu, pe membrii familiei, dar și ai comunității.  La finalul slujbei pachetele pregătite au fost binecuvântate, iar mai apoi distribuite spre a fi împărțite în fiecare parohie.

            Astfel, pr. Ionuț Grecu de la Parohia Stănița, pr. Vasilică Stan de la Parohia Ghidion și pr. Vasile Nistor de la parohia Todireni au călcat pragul credincioșilor în vârstă, aflați în nevoi, împărtășindu-le acestora din darul oferit de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim. Toți credincioșii au transmis mulțumiri, pomenind în rugăciunile lor pe cel plecat din această lume, pe robul lui Dumnezeu Neculai.

            Localitatea Stănița  a dăruit de-a lungul timpului mulți slujitori și viețuitori vrednici ai sfintelor biserici și mănăstiri, oamenii acestor locuri având o trăire strâns legată de cuvântul evanghelic al Mântuitorului Hristos.