Masă caldă oferită de Protopopiatul Buhuși persoanelor de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Buhuși

28 Decembrie 2018

În Protopopiatul Buhuși, este organizată în aceste zile o activitate social – filantropică, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și prin grija părintelui Protopop Vasile Cozma,  în care un număr de zece parohii  oferă o masă caldă timp de zece zile, unui număr de 70 de persoane de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Buhuși.

Această acțiune se înscrie în șirul activităților social – filantropice desfășurate sub egida Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și sub directa binecuvântare și purtare de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, care sprijină și îndrumă orice acțiune filantropică desfășurată în cuprinsul Eparhiei.

Perioada de desfășurare a acestui proiect social – filantropic este 25 decembrie 2018 – 03 ianuarie 2019 și cuprinde un număr de zece parohii: Sf. Nicolae – Buhuși, Sf. Trei Ierarhi – Buhuși, Sf. Înviere – Buhuși, Orbic, Buda, Blăgești, Valea lui Ion, Bărcu, Racova și Gârleni.

Este o bucurie și o împlinire sufletească pentru fiecare participant la acest proiect, pentru că în aceste zile binecuvântate ale sărbătorii Nașterii Domnului Iisus Hristos, Protopopiatul Buhuși prin preoții și credincioșii săi, dar și prin grija părintelui Protopop Vasile Cozma a reușit să vină și în sprijinul semenilor aflați în dificultate.

Această activitate are o tradiție de opt ani, bucuria fiind cu atât mai mare cu cât în fiecare an parohii din Protopopiatul Buhuși se înscriu pentru  a participa la orice acțiune social – filantropică prin care se poate aduce bucurie sufletească aproapelui nostru.