Marea Unire sărbătorită în Comuna Berești – Bistrița

03 Decembrie 2018

Credincioșii Comunei Berești – Bistrița au celebrat, sâmbătă, 1 Decembrie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, cei 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Au participat preoții slujitori din comuna Berești – Bistrița, alături de oficialități locale, cadrele didactice și elevii Școlii Gimnaziale „Vasile Borcea”.

Programul a debutat cu depunerea de coroane la troița închinată eroilor comunei căzuți în Primul Război Mondial, unde s-a săvârșit și slujba parastasului.

Evenimentul a continuat cu slujba de Te Deum săvârșită de preoții prezenți, apoi, elevii școlii din localitate, coordonați de cadrele didactice, sub îndrumarea doamnei Director Valeria Pârțac, au susținut un program artistic specific momentului, cu cântece și poezii patriotice, care au pus în lumină curajul și jertfa făuritorilor Marii Uniri.

Tot acum au fost premiate de către Consiliul Local familiile tradiționale, care au împlinit 50 de ani de împreună viețuire.

Părintele Rotaru Ovidiu a vorbit celor prezenți despre însemnătatea momentului celebrat, felicitând pe toți cei implicați pentru lecția de istorie a neuitării jertfei înaintașilor.

(pr. Rotaru Ovidiu)