Manifestare dedicată poetului Mihai Eminescu la Parohia „Sf. Ap. Petru și Pavel” din cartierul Nicolae Bălcescu, Roman.

20 Ianuarie 2018

În data de 20 ianuarie 2018, în lăcașul de cult închinat Sfinților Apostoli din cartierul romașcan Nicolae Bălcescu, un grup de elevi de la Școala Gimnazială „Carol I” din Roman a susținut un program cultural dedicat Zilei Culturii Naționale, aducând prin vers și cântec un omagiu celui mai mare poet al românilor, cu prilejul împlinirii a 168 de ani de la nașterea sa.

Duminică, 20 ianuarie, în biserica parohială cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul Nicolae Bălcescu, au fost organizate ample manifestări dedicate nașterii poetului nepereche Mihai Eminescu, la care au participat toți credincioșii prezenți la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. În cadrul acesteia, la chinonic, elevi de la Şcoala Gimnazială „Carol I” au cinstit amintirea marelui geniu poetic, la 168 ani de la naşterea acestuia, prin programe artistice în care s-au recitat poezii de inspirație religioasă ale poetului, s-au lecturat fragmente din proza și epistolarul eminescian, care invită sufletul la meditație, reculegere și rugăciune. Programul a fost inițiat de către D-nul cântăreț Țaga Ion cu sprijinul Pr. paroh Zamfir Alexandru și a fost coordonat de către doamnele profesoare Eugenia Ștefania și Magda Croitoru.

La final, părintele paroh a felicitat pe toți cei implicați în frumosul program cultural-artistic și a înmânat tuturor celor implicați diplome ca semn de prețuire și recunoștință pentru promovarea credinței și a culturii creștine.

(Pr. Segneanu Constantin)