Mai bine împreună!

28 Decembrie 2018

La inițiativa părintelui paroh, Codrin Laslău, în perioada premergătoare Sărbătorii Naşterii Domnului, în satul Cernu, comuna Poduri, protopopiatul Moineşti, s-a desfăşurat o adevărată mobilizare a întregii comunități căreia i s-au alăturat oameni de bine din Bacău şi fii ai satului, acum aflați peste hotare, în scopul de a fi alături de oamenii rămaşi singuri, de a-i asigura de prezența Bisericii în viața lor şi de a le aduce puțină bucurie pe chipuri.

„Ne-am propus ca de această dată, în centrul atenției noastre să fie oamenii singuri, în mod special bunicii în casele cărora ajung prea rar copiii sau nepoții şi să îi asigurăm că nu sunt singuri, că ne pot considera nepoții lor de sarbători. Am reuşit să intrăm în 41 de case, iar oamenii au primit emoționați pachetele pregătite şi ne-au răspuns cu îmbrățişări, obraji brăzdați de lacrimi şi stângăcia care apare atunci când eşti luat prin surprindere.
Copiii voluntari care au ajuns în casele oamenilor, au realizat importanța neuitării părinților şi a bunicilor din viețile lor, au simțit din nou bucuria dăruirii şi cu această ocazie au adăugat o nouă experiență ce va contribui în formarea oamenilor mari de mâine.
Emoțiile au fost puternice, curțile oamenilor, altădată goale, s-au umplut acum de veselie şi optimism.
Cei 12 voluntari, împreună cu preotul paroh s-au deplasat cu microbuzul şcolar, pus la dispoziție de primăria Poduri, prin bunătatea doamnei primar Diana Narcisa Albu.
A doua parte a campaniei „Mai bine împreună!” a avut punctul culminant în dimineața zilei de 25 decembrie, când după Sfânta Liturghie, „rugăciunile au înflorit în colinde” prin intermediul ansamblului folcloric „Păunaşii” condus de doamna profesor Alina Muncilă.
La final, toți copiii prezenți au primit cadourile pregătite cu multă grijă pentru ei.
Ne dorim să păstrăm în suflet acest Craciun, în care îmbrățişările primite ne motivează să continuăm campania „Mai bine împreună!”!

(Andreea Laslău)