Liturghie și Filantropie la Detașamentul de Pompieri Moinești

26 Februarie 2018

            Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului începând cu data de 25 februarie 2018, în Duminica Ortodoxiei, la Biserica „Sfântul Ștefan”, ce aparține de Detașamentul de Pompieri Moinești, Protopopiatul Moinești, s-a implementat Programul socio-educațional: Liturghie și Filantropie.

            Programul constă în oferirea unei mese calde în fiecare duminică unui număr de 20 de copii cu situație materială precară din Moinești. Aceștia vor participa mai întâi la slujba Sfintei Liturghii și se vor împărtăși cu Sfânta Euharistie.

            După servirea mesei, copiii vor participa la diferite cateheze cu tematică duhovnicească de deprindere a noțiunilor de morală creștină, explicarea Sfintelor Taine și cultivarea virtuților creștine. Programul va fi coordonat de Pr. Cristinel Teșu, capelan la Biserica „Sfântul Ștefan” alături de doamna preoteasă Liliana Teșu, domnii profesori de religie Iuliana și Eugen Cozma, precum și alți voluntari din  Moinești. Noutatea acestei activități constă în faptul că este primul program de acest gen implementat într-o Biserică Militară aparținand M.A.I, din cadrul Protopopiatului Moinești.

 (pr. Cristinel Teșu)