Liturghie arhierească la catedrala din Roman

În ziua de pomenire a Sfintei Cuvioase Teodora din Tesalonic, a Sfinților Cuvioși Isachie, Dalmat, Faust și Sfânta mironosiță Salomeea, dragostea părintelui Arhiepiscop Ioachim s-a văzut din nou a fi manifestată prin lucrarea harică săvârșită în Catedrala Arhiepiscopală cu hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva din Roman, unde a oficiat Sfânta Liturghie și a hirotonit doi tineri într-un preot și respectiv diacon.

La primele ore ale dimineții din ziua de 3 august 2022, zi de post închinat Adormirii Maicii Domnului, în străvechea catedrală mușatină a fost oficiată Liturghia arhierească. Astfel, diaconul Ciprian Marian Burnichi a fost hirotonit întru preot pe seama Mănăstirii ”Sf. Ștefan cel Mare” Slănic Moldova, protopopiatul Onești și tânărul teolog Marius Avram a fost hirotonit întru diacon pe seama Parohiei Secuieni din Protopopiatul Roman.

 În cuvântul său, părintele Arhiepiscop Ioachim a vorbit despre noii slujitori ai altarelor, ca fiind ca cei chemați pentru a restaura tânără generație aflată în căutarea mântuirii.

Îmbrățișându-vă sufletul la toată suflarea preoțimii, a diaconilor și a credincioșilor din zona Onești -ului, care ne este așa de dragă vă binecuvântăm și vă sărutăm sufletele nobile și deschise pentru viața bisericii. Din zona dumneavoastră au ieșit copii tineri care au venit să reînnoiască duhul ortodoxiei acolo, mai ales că acolo există o întreagă istorie a luptei de pe valea Oituzului. În orice caz, și acum este o luptă continuă duhovnicească, pentru faptul că lupta s-a dat și între dușmanii țării dar se dă continuu și în războiul acesta nevăzut cu duhurile răului. Am văzut biruința din războiul nevăzut este mai strălucitoare, pentru că mai strălucitoare sunt sufletele care sunt călite prin focul încercărilor și primesc biruință prin harul Mântuitorului Hristos! Să vă binecuvânteze Dumnezeu, să vă dăruiască pace și liniște și duceți mesajul nostru de pace, de binecuvântare și de iubire în Hristos tuturor credincioșilor și preoților din protopopiatul Onești.

La final preotul protopop de Onești, Ioan Bărgăoanu, a mulțumit părintelui Arhiepiscop Ioachim pentru slujbă și pentru momentele unice petrecute în rugăciune.