Liturghie Arhierească în Catedrala Arhiepiscopală din Roman

Marți 2 august 2022, în cea de-a doua zi a Postului Adormirii Maicii Domnului, când Biserica Ortodoxă face pomenirea binecrediciosului Împărat Justinian cel Mare și a Dreptului Gamaliel, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim s-a regăsit în comuniune liturgică în Catedrala arhiepiscopală din Roman, unde a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie împreună cu un sobor de preoți și alături de mulțime de credincioși. 

La momentul specific din Liturghie, diaconul Răzvan Cosmin Teriș a fost hirotonit în treapta de preot pe seama Mănăstirii Măgura Ocnei, iar teologul Marian Burniche a fost hirotonit întru diacon pe seama Mănăstirii Slănic Moldova, ambele mănăstiri din Protopopiatul Onești.
La finalul evenimentului duhovnicesc Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a vorbit celor prezenți despre importanța alegerii de către Dumnezeu prin Chiriarh a slujitorilor sfintelor altare, care să fie rânduiți pentru a face misiune în cadrul bisericii pentru binele și sporul spiritual al credincioșilor și fiilor duhovnicești păstoriți.
Cei proaspăt hirotoniți au primit de la Ierarh frumoase îndemnuri pastorale pentru a reuși să aducă speranță acolo nu este și credință acolo unde ea lipsește. Au fost sfătuiți să fie pildă prin viața lor curată și prin modelul familiei lor, care să fie demn de urmat pentru o societate care se înstrăinează tot mai mult de Dumnezeu și de Biserica strămoșească.