Lecții de șah pentru elevii de la Școala Primară Mușatinii

23 Noiembrie 2021

Anul școlar 2021-2022 a adus o noutate în oferta educațională a Școlii Primare Mușatinii, respectiv, ore de șah.

Marți, 23 noiembrie 2021, elevii Clasei Pregătitoare și ai Clasei I din cadrul Școlii Primare Mușatinii au participat la o lecție deschisă de șah, susținută de Maestrul Internațional Vlad Ungureanu, coordonatorul proiectului „Șah în școală 2021-2022”, secondat de instructorul de șah Mihai – Ionuț Gânju, inițiatorul orelor de șah din cadrul Școlii Primare Mușatinii.

Copiii au învățat elemente noi despre sportul minții și au susținut o partidă de șah, iar la final au primit manuale de șah. Lecția deschisă de șah de la Școala Primară Mușatinii este parte integrantă a Proiectului „Șah în școală 2021-2022” finanțat de către Rompetrol – KMG Internațional. Proiectul se derulează în cadrul unui Parteneriat între Ministerul Educației și Federația Română de Șah.

Organizatorii i-au felicitat pe micii șahiști, în care au găsit speranțe reale pentru viitori performeri. Lecția din acestă zi, care s-a dovedit un succes, va fi transmisă către Federația Internatională de Șah.

„Mulțumim pe această cale domnului Mihai-Ionuț Gânju, care ne-a susținut și încurajat permanent și care, astăzi, a cules prin prestația oferită de micii noștri șahiști roadele muncii sale”, a declarat la finalul activității monahia Dionisia Șchiopu, director educațional Fundația Episcop Melchisedec.