Lansarea Proiectului „Centenar și unitate: Izvor de înțelepciune și putere”

16 August 2018

Asociația „Sfânta Anastasia Romana” din Tîrgu Ocna, Jud. Bacău a semnat contractul de finanțare nerambursabilă cu Consiliul Județean Bacău pentru proiectul depus în baza Legii 350/2005.

Proiectul apropie pe tineri, pe părinții lor, pe profesori, cât mai mult de cunoașterea faptelor istorice naționale, îi face să conștientizeze importanța anului centenar, de a trăi ei înșiși istoria pe viu, de a face din aceste activități sărbători ale sufletului.

Se urmărește revitalizarea sentimentul patriotic la tinerii din zilelele noastre, precum și la membrii comunității; educarea celor din comunitate, dar mai ales școlarilor (atât cei de la Școlile Generale, cât și cei de la Colegiu) în spiritul valorilor naționale; promovarea însemnătății anului Centenar al Marii Uniri, implicarea membrilor comunității în activități non-formale și conștientizarea faptului că istoria României ne reprezintă şi trebuie cunoscută şi înțeleasă, conştientizarea faptului că identitatea naţională este un dar sacru, că aparţinem gliei strămoşeşti etc.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 22.135,90 lei din care: - 18.693,77 lei finanțare nerambursabilă din partea Consiliului Județean Bacău (84,45 %) – 3.442,13 lei cofinanţarea Asociației Sfânta Anastasia Romana (15,55 %). 

Beneficiarii proiectului sunt:

  • 100 de tineri participanți la Școala de Vară „Nu uita că ești român”;
  • 200 de tineri participanți la concursul de creație literară „Sunt o voce a istoriei”;
  • 80 de tineri participanți ai excursiei cu titlul „Hai să dăm mână cu mână”.

Prin informațiile noi obținute prin activitățile și subactivitățile din proiect, precum şi prin intermediul mijloacelor de promovare beneficiarii vor afla despre faptul că Centenarul Marii Uniri constituie o componentă de educație democratică şi de dezvoltare a sentimentelor de mândrie patriotică.

Perioada de implementare este august – decembrie 2018 (Pr. Silviu Butucaru).