La Roman a avut loc etapa eparhială a Concursului Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”

12 Mai 2023

În contextul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice și al Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți), cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în perioada 20 ianuarie – 24 aprilie 2023 a fost implementat, prin Biroul de catehizare din cadrul Sectorului cultural, în cele cinci protopopiate ale Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, Concursul Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”. Astfel, în data de 9 mai 2023, la Centrul eparhial de Roman a avut loc desemnarea proiectelor câștigătoare ale fazei eparhiale a acestui concurs.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la Centrul eparhial de la Roman a avut loc în data de 9 mai 2023 jurizarea proiectelor înscrise în Concursul Național Catehetic Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului, derulat în toate protopopiatele Eparhiei Romanului și Bacăului, în perioada 20 ianuarie – 24 aprilie 2023. Comisia a fost formată din pr. Arhim. Pimen Costea, vicar eparhial, pr. Adrian Alexandrescu, Inspector pentru disciplina Religie în cadrul ISJ Bacău, dl Vlad Țuțurlan de la Biroul de catehizare și activități cu tinerii și doamna Mihaela Băltoi, profesor de limba și literatura română.

Concursul național s-a adresat copiilor, preoților şi profesorilor de Religie implicați în programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor” şi centrelor parohiale pentru tineret.

În urma jurizării proiectelor înscrise în concurs, de către membrii comisiei de corectare, au fost declarate câștigătoare ale fazei eparhiale următoarele parohii:

Locul 1 – „Sfântul Ioan Evanghelistul” Onești, Protopopiatul Onești, cu proiectul „Leagănul copilăriei în brațele bunicilor”;

Locul 2 – Valea Șoșii, Protopopiatul Moinești, cu proiectul „Bunicii noștri-călăuze spre Hristos”;

Locul 3 – Fulgeriș, Protopopiatul Sascut, cu proiectul „Copii și bunici împreună spre Hristos”;

Mențiune – „Nașterea Maicii Domnului” Bacău, Protopopiatul Bacău, cu proiectul „Dumnezeu ocrotește și binecuvântează deopotrivă tinerii și vârstnicii”;

Mențiune – Bașta, Protopopiatul Roman, cu proiectul „Nepoții, lumina și bucuria bunicilor”.

Toate proiectele câștigătoare vor fi premiate în cadrul manifestării cultural-religioase Zilele „Episcop Melchisedec Ștefănescu”, ediția a XXIII-a, la Roman, în data de 16 mai 2023. Proiectul câștigător la faza eparhială a concursului va reprezenta Arhiepiscopia Romanului și Bacăului la nivel național, și va fi premiat la București de PF Părinte Patriarh Daniel, în data de 21 mai a.c. la hramul Catedralei Patriarhale.