IPS Ioachim a sfințit așezământul social cultural din Parohia Trifești

29 Decembrie 2019

În data de 29 decembrie 2019, a fost târnosit Așezământul social cultural cu hramul Acoperământul Maicii Domnului din parohia Trifești, Protopopiatul Roman, de către IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

În prima parte a zilei sub protia P.Cuv. părinte arhimandrit Pimen Costea, vicar eparhial, un impresionant sobor de preoți au oficiat în biserica parohială Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie

La finalul acesteia IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim s-a alăturat mulțimii bunilor credincioși parohieni și soborului de preoți. Ierarhul i-a felicitat pe preoții împreună slujitori de aici pentru frumoasa misiune administrativ-edilitară prin ridicarea acestui monumental așezământ modern construit în vecinătatea lăcașului de cult din comuna Trifești.

Părintele Arhiepiscop Ioachim a lăudat inițiativa ridicării acestui așezământ:

În ciuda tuturor ostilităților și a vitregiilor vremii, iată că se pot face lucruri frumoase, lucruri  trainice  și care de acum vor rămâne din generație în generație pentru cei care vin după noi. Felicit în mod special pe părintele paroh Laurențiu Segneanu și pe părintele împreună slujitor Florin Țuscanu care s-au ostenit cu timp și fără timp la ridicarea acestui așezământ. Acesta este un loc misionar din Eparhia noastră pentru faptul că aici la Trifești datorită acestei icoane sfinte a Maicii Domnului, ce se află în Sfântul locaș, credincioși din alte părți vin, se închină și se roagă la Măicuța Domnului pentru ai ține sub Acoperământul și protecția Sa cea nevăzută. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți și această casă să rămână mereu deschisă, să fie permanent la dispoziția credincioșilor și a celor care iubesc pe Dumnezeu.

Acesta este compartimentat și cuprinde o sală de mese, bucătărie, un birou parohial și câteva camere de locuit. Aici vor fi desfășurate activitățile misionar-pastorale ale parohiei, orele de cateheză cu tinerii și alte acțiuni sociale.

Lucrările de construcție s-au derulat în perioada 2012-2019 sub coordonarea P.C. Pr. Paroh Laurențiu Segneanu, fiind ajutat de preotul împreună slujitor, de credincioși și de diverse persoane cu suflet mare.

 La final, Ierarhul a oferit diplome de aleasă prețuire primarului comuneiși tuturor ctitorilor implicați prin ajutorul oferit la edificarea impresionantului centru social cultural parohial de la Trifești.(pr. Daniel Ionel Marari)