IPS Ioachim a resfințit Brutăria „Betleem” a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului

26 Iunie 2018

 În ziua de 26 iunie a.c. la Brutăria „Betleem” din incinta Centrului Eparhial a avut loc o slujbă de resfințire a noillor utilaje care au fost aduse aici pentru a eficientiza și profesionaliza și mai mult produsele de patiserie şi panificaţie realizate aici și destinate pentru centrele social-filantropice și parohiile de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

 

Brutăria Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înființată în anul 2015, s-a îmbogățit cu încă un utilaj care să deservească la coacerea produselor de panificație realizate la Roman.

Astfel, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a resfințit brutăria, precum și noile utilaje care au fost achiziționate în vederea eficientizării și profesionalizării procesului tehnologic de coacere a produselor de panificație. Alături de Ierarh, la eveniment au participat mai mulţi preoţi consilieri şi inspectori de la Centrul eparhial, precum şi personalul fabricii.

Totodată, produsele care vor ieşi de pe poarta Centrului Eparhial vor fi destinate consumului de către persoanele beneficiare ale serviciilor sociale oferite de așezămintele filantropice care funcționează în Eparhie cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim.

Acolo unde lipsește pâinea se instalează mizeria. Căci lumea este societate, dar noi vrem să revenim la comunitate, întrucât aceasta are legi organic constituite care nu se scriu, iar când vine o criză, se instalează nu mizeria, ci sărăcia. Atunci, dacă am o pâine, o împart cu cel de lângă mine, cu aproapele meu aflat în suferință. Să nu uităm că, inițial, pâinea a fost frământată cu sudoare, cu lacrimi. Să sprijinim pe cei aflați în sărăcie și în lipsuri materiale ca Hristos să se recunoască în noi și în faptele noastre pline de dragoste pentru aproapele nostru , a menționat Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim.

(pr. Daniel Marari)