IPS Ioachim a participat la Denia celor 12 Evanghelii, la Roman

30 Aprilie 2021

Joi, 29 aprilie 2021, la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, a fost oficiată slujba Deniei celor 12 Evanghelii de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim. Alături de Ierarh au fost prezenți părintele Arhimandrit Pimen Costea, Vicar Eparhial, părintele Arhimandrit ANdrei Ioniță, exarh cultural, soborul preoților și diaconilor slujitori ai Catedralei „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman.

Una dintre cele mai impresionante, tulburătoare și expresive slujbe religioase, Denia celor 12 Evanghelii a fost săvârşită de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, alături de soborul preoților și diaconilor slujitori în sfântul locaș mușatin.

Ca și în anii anteriori, în timpul Antifonului al XV-lea, în dangătul clopotelor, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a purtat în procesiune pe umeri Sfânta Cruce, pe care este pictată răstignirea Mântuitorului Iisus Hristos, purtând-o în mijlocul bisericii și apoi fiind așezată spre închinare pentru clerici, monahi și monahii.

Urmând modelul ierarhului, toți cei prezenți, preoți și credincioși și-au plecat genunchii închinându-se și rugându-se la picioarele ”Celui ce a spânnzurat pământul pe ape”.

Urcușul duhovnicesc spre sărbătoarea Învierii Domnului va continua la Catedrala din Roman și vineri, 17 aprilie, cu slujbele religioase specifice acestei perioade. (pr. Daniel Marari)