IPS Ioachim a oficiat slujba stâlpilor pentru părintele Cristian Ioan Balaban

    Luni, 14 noiembrie 2022, începând cu ora 18.00, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoţi din Protopopiatul Moinești, a fost prezent la biserica „Sf.M.Mc. Dimitrie Izvorâtorul de Mir” din parohia Rățeni, pentru a se ruga la catafalcul unde a fost depus trupul neînsufeţit al părintelui Cristian Ioan Balaban, cel care a slujit timp de doar 4 de ani în această comunitate, dar care prin lucrarea sa cu timp și fără timp în ogorul Domnului și-a înscris numele în ceata vrednicilor slujitori ai Părintelui Ceresc.

     În cadrul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a citit Sfânta Evanghelie, text care aduce în conștiința credincioșilor nădejdea Învierii prin Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, după care a rostit rugăciunile de dezlegare,  adresând şi un cuvânt de mângâiere celor prezenţi:

Preotul trebuie să urce totdeauna pe propria Golgotă împreună ducând crucile tuturor fiilor săi duhovnicești încredințați spre păstorire. Viața noastră este un amestec de moarte și Înviere; murim în fiecare clipă și ne naștem în fiecare clipă. Murim pentru timpul parcurs, pentru mulțimea greutăților și a crucilor pe care le purtăm, dăruite de Hristos și înviem recreați, moartea transformându-se într-un Paște.

     Totodată, ierarhul nostru și-a arătat în cuvântul rostit compasiunea și grija părintească față de familia părintelui Cristian, față de doamna preoteasă Anca și cei trei copii, dar și față de enoriașii parohiei Rățeni greu încercați de această pierdere.