IPS Ioachim a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Bacău

În ultima duminică din anul 2017, la Catedrala „Înălțarea Domnului” din municipiul Bacău a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, care a oficiat Sfânta Liturghie. Cu această deosebită întâlnire în cadrul liturgic, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi alături de mulțime de credincioși din urbea băcăuană.

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a oficiat Sfânta Liturghie în duminica după Nașterea Domnului la Catedrala „Înălțarea Domnului” din municipiul Bacău. În rugăciune, alături de Chiriarh s-au alăturat mulțime de enoriași și credincioși băcăuani.

În cuvântul de învățătură rostit, Ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenți la comuniunea continuă cu Dumnezeu, îndemnând ca în anul ce vine dictonul de viață al fiecărui credincios să fie: Nihil sine Deo, adică Nimic fără Dumnezeu.

Părintele Arhiepiscop le-a dat credincioșilor prezenți și câteva sfaturi pentru a găsi soluții la problemele existențiale, dar și pentru a descoperi adevărata fericire prin întâlnirea fiecăruia cu Hristos prin exemplul demn de urmat al familiei biblice.

În cadrul Sfintei Liturghii tânărul teolog Petru Popescu a fost hirotonit în treapta de diacon pe seama Bisericii „Întâmpinarea Domnului” din Bacău, iar preoții Răzvan Constantin Lucinschi și Dragoș Constantin Custură au fost hirotesiți în treapta de duhovnic.

La finalul slujbei, părintele paroh Neculai Hurjui a mulțumit Arhipăstorului pentru bucuria prilejuită enoriașilor prin prezența Sa, pentru binecuvântările oferite și pentru sfaturile duhovnicești de mare preț oferite care să îi  conducă pe drumul mântuirii.

 (Pr. Daniel-Ionel Marari)