IPS Ioachim a oficiat două vizite pastorale la mănăstirile din Protopopiatul Sascut

03 August 2019

În ziua de 3 august 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a oficiat două vizite pastorale la mănăstirile de pe raza Protopopiatului Sascut.

Mai întâi ierarhul s-a oprit la Mănăstirea “Sfântul Antipa de la Calapodești” din comuna Dealu Morii, unde a fost întâmpinat de părintele protosinghel Pahomie Parfene. Aici, chiriarhul a verificat stadiul lucrărilor la pictura interioară de la noul lăcaș de cult, a vizitat stăreția de curând renovată, precum și chiliile călugărilor.

Cea de-a doua mănăstire vizitată a fost cea din satul Pogleț, comuna Corbasca. Arhipăstorul Ioachim a vizitat lăcașul de cult, unde a consemnat pe Sfânta Evanghelie, după care a oficiat în curtea mănăstirii slujba Parastasului pentru fostul Arhiepiscop emerit Adrian Hrițcu și pentru părintele Calistrat Ifrim, fostul duhovnic al obștii monahale de aici.

Vizita de lucru a continuat cu cercetarea așezământului destinat persoanelor vârstnice aflate în grija obștii monahale și a consemnat ca acesta să poarte denumirea de Așezământ social-filantropic Arhimandrit Arsenie Voaideș. IPS Părinte Ioachim a dialogat cu personalul monahal, dar și cu persoanele aflate în acest centru, pe care le-a binecuvântat și le-a încurajat pentru a se apropia și mai mult de Dumnezeu prin rugăciune și meditație.(pr. Daniel Ionel Marari)