Întâlnirea preoților din cercul pastoral „Sf. Ierarh Nicolae” în Protopopiatul Buhuși

În ziua de pomenire a Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanul, mitropolitul Țării Românești, la Parohia Blăgești din Protopopiatul Buhuși a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim întrunirea preoților din cercul pastoral nr.1 „Sf. Ierarh Nicolae”.

În prezența părintelui protopop Vasile Cozma a fost săvârșită Sfânta Liturghie, la care au participat preoții din orașul Buhuși și comuna Blăgești, precum și credincioși din această comunitate, gazda acestei întâlniri duhovnicești fiind părintele Vasile Teacă, paroh al Parohiei Blăgești.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, părintele protopop a transmis binecuvântarea și purtarea de grijă pe care Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim le are față de fiii duhovnicești din Protopopiatul Buhuși, dar și de pe întreg cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, apoi a evidențiat în cuvântul de învățătură aspecte privind dezvoltarea culturii Bisericii prin tipărirea numeroaselor cărți de slujbă în perioada marelui mitropolit și cărturar Antim Ivireanul, precum și aspecte legate de personalitatea religios – morală, culturală a Sf. Antim canonizat și trecut în calendarul Bisericii Ortodoxe Române în anul 1992.

Tot acum, părintele protopop a vorbit despre Referendumul din 6 – 7 octombrie 2018, privind modificarea art. 48, alin. 1 din Constituția României, articol care se referă la definiția căsătoriei și a precizat faptul că Biserica Ortodoxă Română sprijină promovarea valorilor morale cu privire la familia creștină tradițională, acțiunea Referendumului fiind inițiată de „Coaliția pentru familie”.

La rândul său, părintele paroh Vasile Teacă a susținut tema privind istoria comunei Blăgești și a bisericii parohiale a cărei ocrotitore spirituală este Sf. Cuv. Parascheva, prezentând lucruri inedite legate de satele și locuitorii acestei comune, precum și strădania ctitorilor care au ridicat biserica de la Blăgești a cărei piatră de temelie a fost pusă în anul 1834, după care a mulțumit părintelui protopop, preoților și credincioșilor pentru participarea la acest moment de rugăciune și bucurie.

În cadrul Protopopiatului Buhuși sunt patru cercuri pastorale care se întrunesc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în prezența părintelui protopop Vasile Cozma conform programei stabilite în ședințele din cadrul Protopopiatului.