Întâlnirea de lucru a reprezentanților ONG-urilor eparhiale

Luni, 13 mai, la sediul protopopiatului Onești, s-a desfășurat ședința de lucru a reprezentanților ong-urilor eparhiale.
 

Întâlnirea a fost prezidată de pr. Ilarion Mâţă, consilier al Sectorului Social-Filantropic, iar pe ordinea de zi s-au aflat următoarele subiecte: 
1. Digitalizarea ONG-urilor;
2. Zilele „Episcop Melchisedec";
3. Proiectele și programele eparhiale socio-medicale;
4. Acreditări și licențieri ai furnizorilor de servicii sociale;
5. Aplicarea proiectelor pe legea 350.
În cuvântul de început, pr. Nicolae Zaharia, protoiereu al Protopopiatului Onești, gazda evenimentului,  i-a felicitat pe reprezentanții organizațiilor eparhiale pentru întreaga activitate depusă, subliniind importanța lucrării sociale în rândul comunităților. Pe parcursul întâlnirii au fost abordate punctele de pe ordinea de zi și au fost prezentate anumite informații de interes ce contribuie la bună desfășurare a activităților ong-urilor. Astfel, reprezentanții organizațiilor au aflat beneficiile pe care le aduce digitalizarea, modul de desfășurare a activităților din cadrul evenimentului „Zilele Melchisedec", stadiul implementării proiectelor eparhiale socio-medicale, cât și modalitatea de concepere a proiectelor ce pot fi depuse în baza legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice. 
Întâlnirea s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și a avut scopul de a genera o viziune comună cu privire la modul de acțiune al ONG-urilor eparhiale, de a surprinde nevoile fiecărei instituții si de a oferi sprijin în implementarea proiectelor si programelor eparhiale.

(Pr. Vlad Țuțurlan)