Întâlnirea comisiei eparhiale a Departamentului ONG din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

În  data de 17 aprilie 2018, a avut loc a doua întâlnire de lucru a comisiei eparhiale din cadrul Departamentului ONG al Sectorului Social-Filantropic și Misionar. Această întâlnire a avut loc în orașul – stațiune Tîrgu Ocna, gazda evenimentului fiind Asociația „Sfânta Anastasia Romana” care a prezentat participanților un material intitulat: „Voluntariatul social. Cum putem investi în ONG capitalul uman al tinerilor  voluntari. Recrutare și implicare responsabilă în organizațiile eparhiei”.

Pe agenda de lucru a acestei întâlniri au fost câteva puncte importante ce au fost dezbătute de reprezentanții ONG-urilor prezente. A suscitat atenția prezentarea ultimelor noutăți ale apelurilor deschise pentru liniile de finanțare deschise sau în curs de lansare, precum și noile facilități fiscale aduse de Legea 227/2015 cu completările recentei OUG 25/2018.

S-a adus în discuție printre altele nevoia de a scrie o strategie pentru mediul ONG al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, organizarea unui eveniment caritabil al tuturor Organizațiilor din Eparhie, publicarea unui ghid de servicii sociale, realizarea unei serbări de Crăciun în care să fie implicați copiii centrelor de zi din eparhie, împărțirea pe mai multe grupuri de lucru a reprezentaților ONG-urilor, precum și necesitatea acreditării și licențierii tuturor serviciilor sociale desfășurate de acestea.

Următoarea întâlnire a acestei Comisii din cadrul Departamentului ONG va avea loc pe data de 14 mai 2018, la sediul Fundației „Episcop Melchisedec” din Roman, în contextul celei de a XVIII-a ediții a Zilelor „Episcop Melchisedec Ștefănescu”.

(Pr. Silviu Butucaru)