Întâlnirea Cercului pastoral “Sf. Antipa de la Calapodești” în Parohia Găiceana

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, miercuri, 8 Martie 2023, la invitația preotului paroh Stratulat Claudiu, preoții din Cercul pastoral nr. 4 “Sf. Antipa de la Calapodești” s-au întâlnit în rugăciune sub protia preotului Grigoraș Alexandru, protopop al Protopopiatului Sascut, în biserica comunității Parohiei Găiceana, în cadrul Sfintei Taine a Maslului, prilej de a înălța rugăciuni de mijlocire către preabunul Dumnezeu pentru a primi harul Duhului Sfânt spre sfințirea untdelemnului și spre vindecarea sufletelor și trupurilor tuturor celor care au venit cu credință să ceară ajutorul lui Dumnezeu.

În cuvântul său părintele protopop Grigoraș Alexandru a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, precum și cuvântul de felicitare și apreciere al Înaltpreasfinției Sale pentru enoriașii acestei parohii care sunt apropiați de Sfânta Biserică și cu mare entuziasm derulează frumoase activități din toate domeniile.

De asemenea, protoiereul locului a vorbit despre importanța împreună rugăciunii în tot ceasul, mai ales în această perioadă de post: “Venim la biserică și participăm la slujbe pentru a fi ocrotiți de uneltirea celui rău; putem lua Harul Sfântului Duh asupra noastră care să ne lumineze viețile, mințile și voințele și în felul acesta, trăind luminați, să ne putem lupta cu patimile și cu pornirile noastre greșite spre a împlini voia lui Dumnezeu și să avem nădejdea că mergând, alături de Dumnezeu, pe calea aceasta a vieții trecătoare, să moștenim viața veșnică în Împărăția lui Dumnezeu. În această zi binecuvântată am primit ajutor de la Dumnezeu prin ungere cu Untdelemn Sfințit dar ce vom face cu acest ajutor, depinde doar de noi, de voința noastră liberă pe care am primit-o odată cu darul vieții. Trebuie să conlucrăm prin post, prin rugăciune, prin spovedanie cu Harul lui Dumnezeu care să rodească în sufletul nostru Darurile Sfântului Duh care să umple viața noastră de sfințenie.” 

În final, preotul Stratulat Claudiu, parohul acestei comunități, a adus cuvânt de mulțumire Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, pentru purtarea de grijă pe care o are mereu față de comunitatea parohiei și a mulțumit, de asemenea, părintelui protopop și părinților care au răspuns invitației la rugăciune, rugându-L pe Dumnezeu să răsplătească fiecăruia după râvna și dragostea arătată.

La evenimentul din această zi au participat și elevii școlii din Găiceana care au prezentat un moment artistic cu poezii și cântece dedicate Zilei Internaționale a Femeii.

Pr. Apostu Ionuț-Alexandru