Întâi Iunie, hramul copiilor din Cadrul Protoieriei Sascut

Joi, 1 iunie 2023, cu  binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, și la inițiativa părintelui protopop Alexandru Grigoraș, a fost celebrată Ziua Internaţională a Copilului în Protoieria Sascut.

 Evenimentul a avut loc  la Biserica cu hramul „Izvorul Tămăduirii și Sfinții Martiri Brâncoveni” din localitatea Sascut și a debutat prin săvârșirea Sfintei Liturghii de către un sobor numeros de preoți, sub protia părintelui Adrian Alexandrescu, inspector pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bacău.

  Astfel, bucuria acestui eveniment a fost prilejuită de participarea a 270 de elevi din cuprinsul Protoieriei Sascut, dintre care mare parte s-au învrednicit a se împărtăși cu Preacinstitele și Preacuratele Taine ale Domnului nostru Iisus Hristos.

 După cuvântul de învățătură, a avut loc premierea copiilor grupurilor catehetice din cadrul parohiilor participante la Concursul Național Catehetic „Tinerii şi vârstnicii să laude numele Domnului”, organizat de Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române între manifestările culturale şi educaţionale, programate cu prilejul anului omagial şi comemorativ, dintre care amintim: 

- „Copii și bunici împreună spre Hristos”-Parohia Fulgeriș; (Premiul I)

- „Cuvinte în lumină”- Parohia Păncești-Sascut; (Premiul I)

- „Hristos, prietenul copiilor și al seniorilor”- Parohia Scărișoara. (Premiul I)

- „Bunicii mei, izvoare de înțelepciune”-Parohia Bălcuța; (Premiul II)

- „Prietenii lui Hristos”- Parohia Prădaiș; (Premiul II)

- „Vestitorii bucuriei”- Parohia Răcăciuni; (Premiul II)

- „Tinerii și vârstnicii împreună spre Hristos”- Parohia Huțu; (Premiul II)

- „Tinerii și vârstnicii împreună pe cale”-Parohia Orbeni II; (Premiul II)

- „Tradiții în familia creștină”- Parohia Huruiești II; (Premiul III)

- „Părinții și bunicii mei”- Parohia Rădoaia. (Premiul III)

 De asemenea, în semn de prețuire, apreciere și recunoaștere a rezultatelor educaționale deosebite remarcate în anul școlar 2022-2023, preacucernicul părinte protoiereu a acordat câte o diplomă de apreciere și o carte de rugăciuni alcătuită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim elevilor calificați (50 de elevi) la olimpiadele școlare, la nivelul județean din cadrul Școlii Gimnaziale „Explorator Teodor Gheorghe Negoiță” și Liceului Tehnologic „Jacques M. Elias” din Sascut. Tot la această activitate, la rugămintea părintelui paroh, Săviță Graur, au fost apreciați și 54 de copii ai Parohiei Sascut-Târg, pentru participarea la activitățile cultural-catehetice și filantropice ale parohiei lor. Fiecare copil participant a primit din partea Protoieriei Sascut un dar.

Pr. Ștefan Daniil Cerbu