Instalare de preot în Parohia Schitu Frumoasa, Protoieria Moinești

01 Martie 2021

Duminică, 28 februarie 2021, părintele Tănasă Iustin a fost instalat ca preot paroh în Parohia Schitu Frumoasa.

Evenimentul a debutat cu Sfânta Liturghie săvârșită de către părintele protopop Costel Mareș, alături de un sobor de preoți. În cadrul Sfintei Liturghii s-au înălțat rugăciuni și a fost oficiată și slujba Parastasului pentru vrednicul de pomenire părintele Vasile Cernat.

La finalul programului liturgic, părintele protopop Costel Mareș l-a prezentat enoriașilor Parohiei Schitu Frumoasa, dar și tuturor credincioșilor prezenți la acest moment unic din viața unei parohii, pe părintele Tănasă Iustin, cel căruia i-a fost încredințată lucrarea pastoral-misionară din această parohie de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

În mod simbolic, părintele protoiereu i-a înmânat noului preot paroh, Molitfelnicul, „cartea folosită de preot în lucrarea sa pastorală pentru sfințirea păstoriților”, și Sfânta Cruce, „steagul de luptă care ne ajută și biruiește toate și simbolul iubirii milostive”, cu îndemnul de a rămâne același om al rugăciunii și al jertfei și să continue lucrarea frumoasă imprimată de părintele Vasile în această comunitate. Totodată a transmis și binecuvântarea și urările de bine, sănătate și post binecuvântat din partea Arhipăstorului nostru.

Cu emoție, părintele Iustin Tănasă a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru darul vieții, părinților trupești pentru educație, părinților duhovnici pentru formarea duhovnicească, Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru binecuvântare și încredere, părintelui protopop Costel Mareș pentru sprijin și sfaturi, dar și tuturor celor prezenți la acest eveniment. În cuvântul său, părintele Iustin a elogiat personalitatea părintelui Vasile Cernat, dragostea părintească și ospitalitatea părintelui, dar și a doamnei preotese Elena. Enoriașilor le-a cerut să-l urmeze în urcușul duhovnicesc din acest capitol nou al vieții Parohiei Schitu Frumoasa.

Pr. Cristian-Ioan Balaban