Instalare de preot paroh în Parohia Căbești 1 din Protoieria Sascut

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, vineri, 3 martie, în Parohia Căbești 1 din Protoieria Sascut a fost instalat noul preot paroh, în persoana preotului Munteanu Cosmin.

Acest frumos moment a debutat cu rugăciune, săvârșindu-se slujba Agheasmei mici și Taina Sfântului Maslu de către un sobor de preoți sub protia părintelui protopop Alexandru Grigoraș.

Protoiereul locului, în cuvântul său de la final, a transmis celor prezenți binecuvântarea Chiriarhului și le-a vorbit despre frumusețea împreună-rugăciunii mai ales în această perioadă de pregătire duhovnicească în care ne aflăm:

“Astăzi, în aceste momente binecuvântate pentru parohia frățiilor voastre suntem binecuvântați să fim sfințiți, Harul Sfântului Duh pogorându-se peste noi, iar prin ungerea cu acest untdelemn Sfințit, ne-am împărtășit de darurile care au fost revărsate cu îmbelșugare asupra noastră. A rânduit Dumnezeu un nou început în acest loc pentru că în iconomia iubirii de oameni a Sa niciodată nu se sfârșește ceva, ci fiecare moment care nouă ni se pare un sfârșit, de fapt este un nou început: începutul cel bun pe care trebuie să îl punem de fiecare dată, al întoarcerii noastre către Dumnezeu. Iată că un păstor blând și smerit, părintele Ciprian primește o nouă ascultare, să păstorească o nouă parohie, rămânând în comuniune de dragoste și de pomenire la Sfânta Liturghie acolo unde va sluji. Noul început se pune în persoana Părintelui Cosmin care, tânăr fiind, vine cu un suflu tânăr pentru a continua lucrările pastoral-misionare-gospodărești începute cu multă acrivie și continuate de Părintele Ciprian.”

După cuvântul de învățătură, fostul paroh al acestei comunități, părintele Ciprian Chitic, a mulțumit credincioșilor pentru fiecare moment petrecut în acest loc:

“În momentul în care am venit în comunitatea dumneavoastră, Biserica mi-a devenit o a doua casă, iar enoriașii parohiei, o a doua familie. Alături de dumneavoastră am reușit și am făcut lucruri frumoase, de aceea, sunt sigur că așa cum m-ați primit pe mine atunci, așa îl veți primi și pe părintele Cosmin. Vă mulțumesc pentru tot sprijinul pe care mi l-ați oferit în tot ceea ce am realizat! Părinte Cosmin, vă doresc preoție rodnică, vrednică și multă sănătate, alături de familie și enoriași!”

La rândul său, părintele Cosmin a adus mulțumire tuturor celor ce i-au fost alături de-a lungul timpului și în special în această zi:

“Astăzi este o zi importantă pentru mine deoarece Dumnezeu a ales ca eu să fiu numit preot în această parohie, pentru a mă dedica trup și suflet frățiilor voastre. Mulțumesc familiei mele, părinților, soției și tuturor celor ce sunteți astăzi prezenți la acest moment de bucurie!”

(Pr. Apostu Ionuț Alexandru)