Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a prezidat ședința de lucru a coordonatorilor activităților catehetice

Joi, 16 noiembrie, la Centrul eparhial din Roman a avut loc ședința de lucru a coordonatorilor activităților catehetice și de tineret din protopopiatele Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

 

Întâlnirea, desfășurată în Sala „Sf. Ierarh Dosoftei”, a fost prezidată de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. În cuvântul său, ierarhul  a vorbit despre provocările catehetice contemporane, oferind numeroase exemple și soluții în rezolvarea acestor situații, a amintit despre importanța lucrării catehetice în parohii, încurajându-i pe cei prezenți să abordeze problematici contemporane. Întâlnirea a continuat prin discutarea temelor de pe ordinea de zi. Astfel, a fost prezentată agenda catehetică eparhială pentru anul 2024, proiectul eparhial „Cateheze în parohii” și conceptul școlii catehetice de iarnă.  

În cadrul întâlnirii, a fost lansat Concursul Național Catehetic 2024 „Hristos - Cuvântul care vindecă”. Conceptul concursului a fost prezentat de către Pr. Valentin Băltoi, consilier al Sectorului Cultural, care a subliniat exigențele și așteptările noii ediții, invitându-i pe cei prezenți să se implice activ în organizarea și implementarea proiectului în parohii.

(Vlad Țuțurlan)