Ierarhul Melchisedec Ștefănescu, pomenit la Roman

Vineri, 15 februarie, la Catedrala arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către soborul preoților și diaconilor slujitori, în cadrul slujbei fiind înălțate rugăciuni de pomenire a ierarhului  Melchisedec Ștefănescu, în contextul împlinirii a 196 de ani de la nașterea sa.  Tot în această zi, la Capela „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Fundației „Episcop Melchisedec” din Roman a fost pomenit în rugăciune ctitorul acestei instituții.

Vineri, 15 februarie, în contextul împlinirii a 196 de ani de la nașterea ierarhului Melchisedec Ștefănescu (n. 15 februarie 1823, Gârcina, județul Neamț - d. 16 mai 1892, Roman, Neamț), la Catedrala arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către soborul preoților și diaconilor slujitori, în cadrul slujbei fiind înalțate rugăciuni de pomenire a membrilor familiei ilustrului ierarh.  

Tot în această zi, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la Capela „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Fundației „Episcop Melchisedec” Roman a fost săvârșită Sfânta Liturghie, în cadrul căreia a fost pomenit ctitorul acestei instituții, urmată de oficierea parastasului la care au participat și maicile de la Centrul eparhial Roman.

În jurul orei 13.00, beneficiarii Centrului de zi din cadrul Fundației și-au început programul închinându-se în Capela „Adormirea Maicii Domnului” și depunând o floare pe mormântul care adăpostește osemintele celui mai luminat ierarh al românilor. Totodată, tinerii au ascultat cuvântul omagial rostit de maica Dionisia Șchiopu, directorul acestei instituții, în care au fost aduse în actualitate câteva date din biografia lui Melchisedec referitoare la ctitorirea Grădinii de copii. La final, copiii au primit pachete cu alimente și o masă caldă, apoi și-au continuat programul zilnic de pregătire în cadrul Centrului de zi. Tot în această zi, beneficirii Cantinei sociale din cadrul Fundației au primit pachete cu alimente și o masă caldă

„În fiecare an, la 15 februarie, ziua de naștere a ierarhului Melchisedec Ștefănescu, instituția noastră omagiază personalitatea ctitorului care a dat viață acestui loc pe care l-a dedicat educației copiilor. Anul acesta, la împlinirea a 196 de ani de la nașterea sa, aducem un pios omagiu ierarhului nepereche  Melchisedec Ștefănescu, și sperăm ca activitatea pe care o desfășurăm să împlinească dezideratele testamentare încredințate posterității”, a spus monahia Dionisia Șchiopu, directorul fundației romașcane.