Icoana Maicii Domnului de la Trifești a fost adusă la complexul Romanița

În ajunul sărbătorii Bunei Vestiri, duminică, 24 martie 2024, un sobor format din preoți romașcani au slujit Vecernia în capela cu hramul Buna Vestire a Complexului de Servicii Rezidențiale și de Zi pentru Copii Roman.

Biserica a sprijinit perpetuu acest domeniu, însușindu-și-l ca pe o provocare misionară, în măsură să propovăduiască de milenii prin faptă învățătura Domnului Iisus Hristos despre ceea ce Preafericitul Patriarh Daniel numea odinioară extrem de inspirat „taina fratelui”. Una din trăsăturile vizibile ale acestei lucrări comune Stat-Biserică o constituie existența unor locașuri de cult, capele, în cadrul așezămintelor de asistență socială. Este cazul, începând cu anul 2004, Capelei Bunavestire a Complexului de Servicii Rezidențiale și de Zi pentru Copii Roman, sfințită în data de 9 decembrie 2007 de Arhiereul Vicar de atunci, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului de astăzi, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim. 
Ajunul sărbătorii Bunei Vestiri a fost marcat de comunitatea acestui așezământ, păstorită, din ianuarie 2023, de părintele Prisecaru Mădălin, printr-un program liturgic specific unei astfel de sărbători, începând cu Vecernia de dumică seara, la care au participat părinți slujitori în municipiul Roman, sub protia părintelui protopop Antoce Dan Alexandru. Vibrația bună a creștinilor adunați la rugăciune a fost asigurată și de bucuria închinării la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Trifești, adusă pentru hram, în capelă, în urma demersurilor făcute de părintele Prisecaru Mădălin.
În cuvântarea adresată participanților la slujbă după încheierea Vecerniei, părintele protopop a prezentat o suită de considerații mariologice, importante pentru învățătura de credință despre întruparea lui Dumnezeu Cuvântul din Fecioara Maria, apoi a transmis binecuvântarea arhierească a Chiriarhului Romanului și Bacăului comunității adunate la rugăciune, evocând totodată importanța așezământului bisericesc din curtea complexului pentru activitatea de asistență socială ce se desfășoară aici.
Pr. Amărinii Ionuț Alexandru