Hram în Parohia Racova

În ajunul sărbătorii Sf. Proroc Ioan Botezătorul, comunitatea Parohiei Racova și-a cinstit ocrotitorul bisericii parohiale.

La eveniment a fost prezent cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, părintele protopop Vasile Cozma care a săvârșit slujba Vecerniei unită cu Litia, alături de un sobor de preoți din Protopopiatul Buhuși și credincioși din Parohia Racova.

În cuvântul de învățătură, părintele protopop a vorbit credincioșilor despre personalitatea religios – morală a Sf. Ioan Botezătorul, faptul că Sf. Ioan este un model de pregătire pentru întâlnirea noastră cu Hristos, el smerindu-se și micșorându-se pentru ca Fiul lui Dumnezeu să crească și să fie pentru toți Lumina lumii. Curajul, râvna și pregătirea lui pe care le-a arătat pentru venirea Domnului reprezintă tot atâtea modele pentru pregătirea noastră înainte de întâlnirea cu Stăpânul. 

A fost săvârșită și slujba de pomenire a ctitorilor adormiți, după care părintele protopop a apreciat lucrările administrative desfășurate de părintele Ciobanu Ionuț și părintele Pascariu Sebastian, alături de credincioși, pentru înfrumusețarea bisericii parohiale, aici având loc ample lucrări de reparații.

La final, părintele Ciobanu Ionuț a mulțumit părintelui protopop pentru prezență, preoților și nu în ultimul rând credincioșilor pentru sprijin și pentru implicarea în lucrările desfășurate în parohie.