Hram la Parohia Bărcu

02 Iulie 2018

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii spirituali ai Parohiei Bărcu, au fost serbați sâmbătă, 30 iunie 2018, în prezența unui sobor de preoți din Protopopiatul Buhuși și a unui număr impresionant de credincioși din comunitate și din împrejurimi.

La acest moment duhovnicesc desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost săvârșită slujba Vecerniei unită cu Litia sub protia părintelui Arhimandrit Macarie Costea, starețul Mănăstirii Runc din Protopopiatul Buhuși, care alături de părintele paroh Ursache Gheorghe, preoții slujitori și credincioșii prezenți, a mulțumit Sfinților Apostoli Petru și Pavel pentru binefacerile revărsate asupra comunității.

Cuvântul de învățătură adresat credincioșilor de părintele Arhimandrit a pus în lumină personalitatea Sf. Ap. Petru și Pavel, fiind denumiți corifei ai Ortodoxiei datorită curajului pe care l-au avut în chemarea lor de a mărturisi pe Mântuitorul Iisus Hristos, devenind modele de credință și iubire pentru întreaga umanitate.

Părintele paroh Ursache Gheorghe a mulțumit în primul rând Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru binecuvântare, pentru grija părintească și dragostea pe care Înaltpreasfinția Sa le poartă față de această comunitate, părintelui Arhimandrit Macarie Costea pentru cuvântul de învățătură, părinților și credincioșilor prezenți.

Tot acum, părintele Ursache a amintit faptul că anul acesta se împlinesc 42 de ani de când a fost numit preot paroh în această comunitate și a mulțumit lui Dumnezeu pentru întreaga activitate pastoral – misionară și administrativă desfășurată alături de credincioșii parohiei.

După săvârșirea slujbei de mulțumire, a urmat slujba de pomenire pentru ctitorii bisericii parohiale și pentru toți cei ce își dorm somnul de veci în cimitirul Parohiei Bărcu.