Grădinița „Episcop Melchisedec” din Roman a serbat începerea noului an școlar

11 Septembrie 2017

Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, grădinița din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec” din municipiul Roman odată cu începerea noului an școlar și-a redeschis porțile primind pe noii învățăcei.

Astăzi, 11 septembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a fost prezent alături de copiii care urmează programul Grădiniței din cadrul Fundației ”Episcop Melchisedec”, pe care i-a binecuvântat la întoarcerea din vacanța de vară. Ierarhul, în vizita Sa, a fost însoțit de părintele Arhim. Pimen Costea, vicar-administrativ al Centrului Eparhial și președintele fundației romașcane și de către părinți consilieri și inspectori eparhiali.

Evenimentul a fost deschis de către monahia Dionisia Șchiopu, directorul Fundației ,,Episcop Melchisedec”, care a urat bune venit tuturor. În cuvântul său, maica a subliniat faptul că, micile vlăstare sunt darurile lui Dumnezeu pentru părinți pe care trebuie să le cultivăm cât mai bine tocmai pentru ca acestea să fie bine educate. Moderatorul întâlnirii a fost părintele Ciprian Ignat, secretar eparhial, cel care a animat pe copii introducându-i în atmosfera slujbei.

IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a oficiat o slujbă de binecuvântate pentru copilașii din cadrul grădiniței, transmițând succes noii conduceri.

Evenimentul a continuat prin jocuri de animație realizate de personaje din povești, precum Alba ca Zăpada cu piticii săi, Cenușăreasa și Prințul cel frumos. Copii s-au antrenat în jocuri distractive, dând o notă de veselie întregului eveniment. 

La final, Înaltpreasfințitul Ioachim a rostit rugăciunea de binecuvântare a noului an școlar și a binecuvântat cu apă sfințită atât pe cei micuți, cât și pe părinții acestora. Toți preșcolarii  au primit dulciuri.

(pr. Daniel Marari)