Grădinița „Episcop Melchisedec” din Roman a serbat începerea noului an școlar

Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, grădinița din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec” din municipiul Roman odată cu începerea noului an școlar și-a redeschis porțile primind pe noii învățăcei.

Astăzi, 11 septembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a fost prezent alături de copiii care urmează programul Grădiniței din cadrul Fundației ”Episcop Melchisedec”, pe care i-a binecuvântat la întoarcerea din vacanța de vară. Ierarhul, în vizita Sa, a fost însoțit de părintele Arhim. Pimen Costea, vicar-administrativ al Centrului Eparhial și președintele fundației romașcane și de către părinți consilieri și inspectori eparhiali.

Evenimentul a fost deschis de către monahia Dionisia Șchiopu, directorul Fundației ,,Episcop Melchisedec”, care a urat bune venit tuturor. În cuvântul său, maica a subliniat faptul că, micile vlăstare sunt darurile lui Dumnezeu pentru părinți pe care trebuie să le cultivăm cât mai bine tocmai pentru ca acestea să fie bine educate. Moderatorul întâlnirii a fost părintele Ciprian Ignat, secretar eparhial, cel care a animat pe copii introducându-i în atmosfera slujbei.

IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a oficiat o slujbă de binecuvântate pentru copilașii din cadrul grădiniței, transmițând succes noii conduceri.

Evenimentul a continuat prin jocuri de animație realizate de personaje din povești, precum Alba ca Zăpada cu piticii săi, Cenușăreasa și Prințul cel frumos. Copii s-au antrenat în jocuri distractive, dând o notă de veselie întregului eveniment. 

La final, Înaltpreasfințitul Ioachim a rostit rugăciunea de binecuvântare a noului an școlar și a binecuvântat cu apă sfințită atât pe cei micuți, cât și pe părinții acestora. Toți preșcolarii  au primit dulciuri.

(pr. Daniel Marari)