Gala susținătorilor vieții a încununat „Luna pentru viață”

Sectorul Social – Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a participat miercuri, 31 martie, la Gala susţinătorilor vieţii. Evenimentul a fost organizat on-line, de la ora 17:00, de către Asociaţia „România pentru viaţă”, fiind transmis live pe paginile de Facebook:Agenția de știri Basilica și Marșul pentru viață România și Republica Moldova.

Evenimentul a reunit persoane de seamă care s-au implicat activ în realizarea unor programe şi misiuni dedicate nou-născuţilor şi Lunii pentru Viaţă. Invitaţii au reprezentat instituţii media (Radio Trinitas,Trinitas TV, Centru de Presă Basilica), jurnalişti pro-viaţă (Cătălin Sturza, s.a.), eparhii şi ONG-uri ( Eparhia Iaşilor, Eparhia Romanului şi Bacăului, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Episcopiile Hușilor și Carasbeșului, alte centre eparhiale din diaspora, ProVita Iaşi, Asociaţia „Sf. Voievod Ştefan cel Mare – Hârja” ), asociaţii de tineri ( ASCOR Iaşi, ASCOR Bucureşti, ASCOR Sibiu, ASCOR Banat), dar şi membri pro-life din diaspora.

Fiecare instituţie şi asociaţie a adus o mărturie vie a activităților Lunii pentru viață, contribuind astfel la facerea de bine în sprijinul vieţii. Aceştia şi-au împărtăşit din experienţele câştigate în acestă lună şi au adăugat noi idei şi planuri pentru a facilita şi a veni mai uşor în ajutorul mămicilor aflate în sitaţie de criză, a mămicilor singure sau al familiilor cu mulţi copii.

„Nădăjduim că misiunea noastră pro-viaţă va fi urmată şi de alte persoane din comunitate, pentru că a vorbi despre viaţă este o normaliate, iar nu un lucru nefiresc. De aceea, a ajuta la naşterea de prunci şi la protejarea familiei din care provin aceştia este ceva ce fiecare dintre noi poate face zi de zi, cu un sfat, o vorbă bună, o încurajare la momentul potrivit.” (Ioana Bitnic, coordonator Centru de consiliere și sprijin pentru copii și părinți „Buna Vestire” - Hârja).

Delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, pentru participarea la acest eveniment, a fost părintele Ilarion Mâță, consilier eparhial în cadrul Sectorului Social – Filantropic și Misionar, care a menționat implicarea exemplară în Luna pentru viață a tuturor ONG-urilor eparhiale, a celor cinci protopopiate și a zeci de parohii de pe cuprinsul eparhiei, motiv pentru care a adus sincere mulțumiri și recunoștință tuturor susținătorilor vieții copilului născut și nenăscut, mamelor și femeilor aflate în criză de sarcină. (Oana Ariton, asistent social – Asociația Hârja)