Fundația „Episcop Melchisedec” alături de copiii din comunitățile dezavantajate

Duminică, 19 decembrie 2021, Fundația „Episcop Melchisedec” Roman a implementat proiectul social eparhial „Vrei să fii bun de Crăciun?” în comunitatea Parohiei Chilii din comuna Valea Ursului, Protopopiatul Roman.

Părintele Vicar eparhial, Arhim. Pimen Costea, președintele fundației, însoțit de consilierii eparhiali, colaboratorii fundației, Pr. Dragos Munteanu, manager servicii medicale și Pr. Ilarion Mâță, manager servicii sociale, a oferit cadouri consistente unui număr de 70 de copii minunați, răbdători și iubitori de Hristos, într-o atmosferă de sărbătoare și de aducere aminte a celui mai frumos eveniment al copilăriei, Nașterea Domnului, retrăit an de an prin colinde și daruri minunate.

Cele 70 de pachete, frumos îmbodobite și cu foarte multe jucării și dulciuri, au fost oferite de părintele vicar eparhial, nu înainte ca cei mici să colinde Domnului Hristos, colinde tradiționale, exprimate în mod sublim prin puritatea și nevinovăția lor.

Părintele Pimen și-a manifestat și acum dragostea pentru cei mici prin atenția acordată și susținerea tuturor familiilor din comunitate. Copiii au fost emoționați și surprinși la vederea darurilor, deschizându-le cu mult entuziasm. Privirile inocente și cuminți au pătruns în inimile ajutoarelor lui Moș Crăciun, învățând parcă din privirile lor ce este bucuria adevărată și curată și recunoștința față de fiecare zi, ca un mare dar oferit de Dumnezeu pentru noi.

În încheiere, părintele paroh Moldovanu Ciprian Marius, a mulțumit părintelui vicar pentru aceste minunate daruri și mai ales pentru zâmbetele aduse pe chipurile copiilor lipsiți de confort și bunuri materiale, dar cu o bogăție spirituală și o nevinovăție cum rar întâlnim în aceste vremuri.