Filantropie pentru pelerinii prezenți la hramul Catedralei Mitropolitane de la Iași

Luni, 14 octombrie 2019, în ziua prăznuirii Sf. Cuv. Parascheva de la Iași, ocrotitoarea Moldovei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, un grup de voluntari coordonați de părintele Botezatu Radu, paroh la Parohia Lespezi, Protopopiatul Buhuși, au organizat o acțiune filantropică în sprijinul pelerinilor care au venit să se închine la racla cu moaștele Sf. Cuvioase și ale Sf. Spiridon.

Acțiunea a fost organizată de părintele Botezatu Radu, care merge în fiecare an spre a se închina Sf. Cuvioase, iar anul acesta a hotărât să nu rămână indiferent față de osteneala pelerinilor care așteaptă timp de câteva ore să ajungă la raclă.

Conștient de misiunea preoțească pe care o desfășoară, părintele a înțeles că prin sprijinul său, anume acela de a oferi mâncare caldă pelerinilor, aduce bucurie și înarmează cu răbdare pe cei care în aceste zile au participat la acest eveniment.

Echipa voluntarilor a fost organizată de părintele Radu care a cumpărat și alimentele folosite la pregătirea celor 3000 de pachete pentru pelerini.