Excursie pentru copiii din satul Icușești

04 August 2014

Copiii din satul Icușești, jud. Neamț, pe data de 08.07.2014 au avut bucuria unei excursii cu caracter cultural-religios, organizate de pr. Daniel Tuchiac, la Catedrala arhiepiscopală din Romann și la Catedrala mitropolitană din Iași.

Copiii din satul Icușești, jud. Neamț, pe data de 08.07.2014 au avut bucuria unei excursii cu caracter cultural-religios, organizate de pr. Tuchiac Daniel. Excursia a început cu vizitarea Catedralei arheipiscopale "Sf. Cuvioasă Parascheva", din Roman, unde copiii s-au închinat moaștelor a 25 de sfinți, care le-au fost prezentate de către pr. protos. Andrei Ioniţă. La finalul vizitei lor, micuţii au primit daruri neaşteptate, oferite cu binecuvântare PS Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, de către pr. Consilier cultural Valentin Băltoi.

 Un alt popas duhovnicesc a fost făcut la ansamblul mitropolitan din capitala Moldovei, unde unii dintre copii au ajuns pentru prima dată în viaţă și au avut ocazia să se închine moaștelor Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea eparhiei Romanului şi Bacăului de mai bine de 600 de ani.

Excursia s-a încheiat cu vizitarea Grădinei Botanice din Iași, unde copiii au avut ocazia să admire exponate semnificative pentru flora şi vegetaţia României.